En modig fotograf smugglade ut dessa 20 bilder ur Nordkorea

Nordkorea är ett land som är höljt i många hemligheter. I årtionden har landet varit nästan helt avstängt från omvärlden. Även om landet långsamt håller på att öppna sig för världen under Kim Jong-Uns styre är det fortfarande ett mycket slutet land som domineras av en utbredd propaganda.

Fotografen Eric Lafforgue besökte landet som turist och lyckades fånga många ögonblick av det lokala vardagslivet som den lokala totalitära regimen säkerligen inte ville offentliggöra.

 

En kvinna bland soldater

Žena mezi vojáky

Kvinnan som står i mängden av soldater på fotot skulle förmodligen inte ha skrämt någon här, fotot ser till och med mycket intressant ut tack vare den starka kontrasten. Men i Nordkorea är det strängt förbjudet att fotografera soldater.

Datorer för utställning

- reklam -

Počítače v Severní Koreji

Vid första anblicken kan denna forka verka banal – kvinnor som sitter bakom datorer. I själva verket är det en teater för turister, för även om kvinnorna sitter vid datorer så fungerar datorerna kanske (även om det säkert inte är det senaste skriet av teknik), men det finns inget som driver dem, för särskilt utanför huvudstaden är det mycket sällsynt med elektricitet. Kvinnorna stirrar därför på sina avstängda skärmar och låtsas bara arbeta på datorn.